وي خاطرنشان کرد: اين مسجد در آغاز از يک شبستان تشکيل شده و با گذشت زمان، همزمان با رشد بازار، شهر و متناسب با جايگاه سياسي و اجتماعي همدان و تحولات آن مسجد جامع نيز به عنوان يک فضاي مهم شهري گسترش و توسعه يافته و فضاهاي متنوعي به آن اضافه شده که عمده تحولات کالبدي مسجد به دوران صفوي، قاجار و پهلوي مربوط ميشود.
بيات با اشاره به کاوشهاي باستانشناسي در قسمتهاي مختلف مسجد اظهار داشت: لايههاي تاريخي معرف قسمتي از شهر دوره اشکاني است که حدود آن تا اين محدوده از شهر گسترش داشته و مسجد نيز بر شالوده يک بناي قديمي ساخته شده است.
وي افزود: طرح مسجد به صورت حياط مرکزي است که سه ايوان در پيرامون آن قرار گرفته است که شبستان اصلي و قديميترين قسمت فعلي مسجد (جبهه جنوبي) مربوط به دوره صفوي و قاجار است.
مديرکل ميراث فرهنگي همدان خاطرنشان کرد: نگاه به آثار فرهنگي و سياستگذاري در خصوص جايگاه و موقعيت آنها در جامعه کنوني مقولهاي است که چگونگي حفاظت و نگهداشت اين آثار را تا حدود زيادي تحت تأثير قرار ميدهد.
بيات اظهار داشت: بخش مهمي از اين ارزشگذاري، وحدت سبک در معماري اثر است که با هماهنگي بين عناصر و اجزاي و تکميل آن در دورههاي مختلف حاصل شده است.
122/
انتهای پیام/